Αξιοποιώντας τις προτάσεις των μελών μας προτείναμε στο ειδικό Νηπιαγωγείο Κατερίνης την αρχή μιας συνεργασίας και τελικά παιδιά και εκπαιδευτικοί μας δέχθηκαν στην αγκαλιά τους. Στόχος να προσφέρουμε καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις στους μαθητές, να έρθουμε σε επαφή, να αλληλεπιδράσουμε, να γνωριστούμε αλλά και να φέρουμε πιο κοντά το σχολείο στην τοπική κοινωνία. Μια δράση που φωτίζει το πολύπλευρο έργο των εκπαιδευτικών, φέρνει κοντά τα μέλη της Λαλίτσας με την καθημερινότητα των μικρών αγωνιστών/μαθητών και αναδεικνύει τον θεραπευτικό ρόλο της τέχνης στις ψυχές των ανθρώπων.
Ο Δεκέμβριος μας βρήκε με σχέδια πολλά… δράσεις πολύχρωμες όπως θεατρική παράσταση, σωματικό θέατρο, θέατρο-τσίρκο για παιδιά και δημιουργικά εργαστήρια κατασκευής Χριστουγεννιάτικων στολιδιών με φυσικά και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά.

Για τη συγκέντρωση πόρων γίνονται δεκτές δωρεές από εταιρείες και φυσικά πρόσωπα και έτσι θα καλυφθούν τα έξοδα των θεατρικών ομάδων αλλά και των υλικών για τα δημιουργικά εργαστήρια. Κάθε εταιρεία και φυσικό πρόσωπο μέσω της δωρεάς θα λάβει Χριστουγεννιάτικα χειροποίητα στολίδια για τους πελάτες της ή για αγαπημένα πρόσωπα.

Ποιοί ωφελούνται από την συγκεκριμένη δράση;
Το ειδικό σχολείο, μαθητές και εκπαιδευτικοί. Nέοι άνθρωποι, νέες δράσεις μπαίνουν στο σχολείο, περισσότερα μέλη της κοινωνίας μαθαίνουν για το σχολείο ενεργοποιούνται, συμμετέχουν.
Τα μέλη της Λαλίτσας τα οποία θα έρθουν σε άμεση επαφή με τους μαθητές και θα συνεργαστούν στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών εργαστηρίων.
Τα υλικά για τα εργαστήρια και τα στολίδια είναι επαναχρησιμοποιημένα ή φυσικά και με αυτόν τον τρόπο ωφελείται και το περιβάλλον.
Επιχειρήσεις και πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να δωρίσουν ένα ποσό για ένα διαφορετικό καλό σκοπό και να λάβουν Χριστουγεννιάτικα στολίδια για να τα μοιράσουν με τη σειρά τους, μιλώντας για το ειδικό σχολείο και μεταδίδοντας τη διάθεση προσφοράς στο συνάνθρωπο.