Ιδέα

Ελλάδα,  ο τόπος μας… έρχονται στο νου σκέψεις και εικόνες όπως: φύση, φως, ιστορία, πολιτισμός, αυθεντικές γεύσεις και άνθρωποι.

Έτσι οι σκέψεις έγιναν ιδέα… η ιδέα έγινε η «Λαλίτσα»: Μια μη κερδοσκοπική Εταιρεία, μια ομάδα ανθρώπων που αποφάσισε να αναδείξει όλα τα παραπάνω και να εφαρμόσει καλές πρακτικές σε τομείς όπως το περιβάλλον, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.
Η Λαλίτσα μεταμορφώνεται σε καλό σκοπό, συνδέει υπεύθυνους πολίτες του κόσμου με τις τοπικές ομάδες ανθρώπων και μοιράζεται το θετικό της αποτύπωμα.

Συνταξιδιώτες λοιπόν, βρίσκουμε πόρους, τρόπους, λύσεις  με απλές και αποτελεσματικές δράσεις.
Κάθε δράση μια μοναδική εμπειρία με άξονες τον άνθρωπο, την αξία της ελεύθερης βούλησης, τη μόρφωση και τη δημιουργικότητα.
Νιώστε μαζί μας τη μοναδική εμπειρία των δράσεων της Λαλίτσας. Γνωρίστε ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα. Αντιγράψτε ελεύθερα την ΙΔΕΑ μας.   

Λαλίτσα

Η Λαλίτσα είναι ένα μικρό αερόφωνο μουσικό όργανο που μοιάζει με σφυρίχτρα και χρησιμοποιείται στην ελληνική μουσική εδώ και αιώνες. Έχει σχήμα περίπου σφαιρικού αγγείου ή δοχείου και λέγεται επίσης νεροσφυρίχτρα, αηδονάκι ή κούκος.

Έχει χρησιμοποιηθεί  σε μικρά και κοίλα κεραμουργήματα, πάνω σε ζωόμορφες λαβές γκλίτσας και αλλού, φέρει επιστόμιο και είναι συνήθως μισογεμισμένη με νερό χάρη στο οποίο παράγεται ήχος.

Έτσι και η «Λαλίτσα», με νερό και οξυγόνο τη συμμετοχή σας θα ενώσει τις μικρές μας δυνάμεις για να συνθέσει τους πιο ξεχωριστούς ήχους, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, πάντοτε για  καλό σκοπό!

Δράσεις για καλό σκοπό

Επιλέγουμε προσεκτικά τις δράσεις μας σε τομείς όπως το περιβάλλον, η εκπαίδευση και ο πολιτισμός. Βρίσκουμε τον καλό σκοπό, συγκεντρώνουμε πόρους και προωθούμε τις καλές πρακτικές. Κοινοποιούμε τα αποτελέσματα των ενεργειών μας, με σύγχρονα μέσα, σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο για την μέγιστη ωφέλεια. Δίνουμε το καλό παράδειγμα για παρόμοιες δράσεις… αντιγράψτε  ελεύθερα!

πολιτισμός

περιβάλλον

εκπαίδευση

Βλέπεις κάτι ωραίο σε άλλες χώρες και λες: κρίμα που δεν γίνεται και στην Ελλάδα;
Γίνε μέλος και βοήθησέ μας να το αλλάξουμε.
Νιώθεις δημιουργικό θυμό;

…ἂν ὁ ἄνθρωπος εἶναι κάτι λιγότερο ἀπὸ ἐλεύθερος, τότε γίνεται κάτι λιγότερο κι ἀπὸ ἄνθρωπος.

Κάλλιστος Ware - Ἐπίσκοπος Διοκλείας
“ουκ εν τη κτήση των αγαθών αλλ’ εν τη χρήση το μεγ’ έστιν” – «Σημασία δεν έχει να αποκτάς αγαθά αλλά πως τα χρησιμοποιείς»
Πλούταρχος

Η πίστη στα κοινά ιδανικά και η εμπιστοσύνη μεταξύ μας, μας δίνουν την πραγματική ασφάλεια για το μέλλον.

Δήμος Αβδελιώδης