Ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Καστοριάς για τα Χειρόπτερα.

Νυχτερίδες και άνθρωποι βρέθηκαν παρέα, την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 στις όχθες της λίμνης Καστοριάς. Ένα πολύχρωμο απόγευμα με ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις για τις παρεξηγημένες φίλες μας από το μέλος της Λαλίτσας και Βιολόγο Δρ. Σαλβαρίνα Ιωάννα, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Α.Π.Θ.. Μικροί και μεγάλοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την παρουσίαση και έθεσαν ερωτήσεις στο τέλος της. Ο  φιλόξενος χώρος της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς (Ε.Π.Π.Κ.)  γέμισε δύο φορές και συμμετείχαν περίπου 70 Πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Νυχτεριδο-κατασκευές, ζωγραφική και βιωματικά παιχνίδια  απασχόλησαν δημιουργικά τα παιδιά δίνοντάς τους σημαντικές πληροφορίες για τα σπουδαία αυτά θηλαστικά και παράλληλα κατέρριψαν μύθους και δοξασίες που συνήθως αποπροσανατολίζουν.

 

 

Ακολούθησε πεζοπορία στις όχθες της λίμνης με σκοπό την καταγραφή ειδών χειροπτέρων και αναπαραγωγή των ήχων τους με ειδικές συσκευές, τις οποίες προμηθεύτηκε η Λαλίτσα στο πλαίσιο των Mediterranean Αction Day 2019 της MIO – ECSDE .

 

Ευχαριστούμε για τη θερμή φιλοξενία και υποστήριξη την Ε.Π.Π.Κ., τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, το κοινό που συμμετείχε με ενθουσιασμό και κυρίως το  Mediterranean Information Office για την εμπιστοσύνη, την υποστήριξη και τη συνεργασία.

Μια ευκαιρία για την προώθηση των καλών πρακτικών στους τομείς περιβάλλον, εκπαίδευση και πολιτισμός, από την Λαλίτσα και τα μέλη της.